top of page
  • Writer's pictureEmapark Datça

Tapu Sorgulama Nasıl Yapılmalıdır?


Arazi sahipleri için büyük önem taşıyan tapu sorgulama işlemi internet üzerinden hızlıca halledilebilen son derece kolay bir işlem haline gelmiştir. Daha önceleri Tapu Kadastro Müdürlükleri bünyesinde gerçekleştirilen ve zaman konusunda büyük kayıplara uğramanıza neden olabilecek tapu sorgulama işlemi; gelişen teknoloji sayesinde artık evinizde, oturduğunuz yerden yapabileceğiniz oldukça pratik bir eylemdir. Bunun için Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nün resmi web sitesini kullanabileceğiniz gibi E-Devlet sisteminin ilgili birimine ulaşarak da işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Bilgilere internet üzerinden hızlı ve kolayca ulaşım

Geçmiş yıllarda, sahip olduğu arazinin parsel sorgulamasını yapabilmek için bulunduğu bölgenin Tapu Kadastro Müdürlüğü’nde fazladan zaman ve enerji harcamak durumunda kalan vatandaşların bu sorundan kurtulabilmeleri adına yapılan yeni düzenlemeler oldukça etkili olmuştur. İnternet çağının hızlı ve pratik koşullarının bu alana da yansıtılması, işlemin birkaç dakikalık bir hal almasına olanak sağlayarak arazi sahiplerinin, emlakçıların ve konu ile ilgili diğer kişilerin işini kolaylaştırmıştır. Uydu sistemlerinin de gün geçtikçe gelişmesi, yalnızca adres ya da konum bilgilerinden faydalanarak tapu sorgulama işlemini gerçekleştirmeyi mümkün hale getirmiştir.

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü resmi web sitesi yolu ile sorgulama

Vatandaşların kendi kişisel bilgisayarlarını kullanarak ulaşabilecekleri Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü resmi sayfası sayesinden hiç uğraşmadan ve kuyruklarda zaman kaybetmeden tapu sorgulama işlemini gerçekleştirmek mümkün. Bunun için sayfaya gidip ilgili sekmeyi seçtikten sonra adres bilgilerini girmeniz yeterli. Adres bilgilerini girmenizin ardından karşınıza çıkacak ara yüzde komşu parselleri görebilir, mesafeleri ölçebilir ve bunun gibi pek çok farklı seçenekten yararlanarak sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

E- Devlet sisteminden yaralanarak tapu sorgulama

Tapu sorgulama işlemi için online olarak tercih edilebilecek bir diğer yol ise her türlü devlet hizmetinin gerçekleştirilebildiği E-Devlet sistemi. Bu sisteme erişebilmek için PTT aracılığı ile kişisel e-Devlet şifrenizi edinebilirsiniz. T.C. kimlik numarası ve kendinize ait şifre ile sisteme giriş yapmanızın ardından hizmetler kısmında yer alan Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nü seçerek tapu parsel bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Genel müdürlüğün resmi web sitesinde olduğu gibi e-Devlet sistemi üzerinden de tapu sorgulama işlemini konum veya adres bilgilerini kullanarak kolayca elde edebilirsiniz. Tapu parsel bilgilerinin yanı sıra bu alandan, arazi ya da taşınmaz diğer mallarınız hakkında ayrıntılı bilgiye de ulaşma olanağına sahipsiniz. Bu şekilde fazla zaman kaybetmeden işlemlerinizi bilgisayar başından gerçekleştirerek gelişen teknolojiden faydalanabilir, resmi hizmetlere en kısa ve pratik yoldan ulaşarak işlerinizi kolayca halledebilirsiniz.

1 view0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page