top of page
  • Writer's pictureEmapark Datça

Tatilde Villa Kiralama Rehberi...


Tatil yaklaşırken herkesin tatil planları hız kazanır. Aile ziyaretlerinin yanı sıra tatil yapıp dinlemeyi istiyor, ama otellerin kalabalığına girmek istemiyorsanız sizi memnun edecek seçenek villa kiralamak olabilir. Bayram tatilinde villa kiralama rehberi niteliğindeki bu yazı, villa kiralamanın altın kurallarını öğrenmenizi sağlayarak tatilinizin verimli geçmesini garantileyebilir.

Villa kiralamanın incelikleri

Tatilde villa kiralama rehberi temel olarak iki kısımdan oluşur. İlk bölümü yer belirleme ve mali konuları kapsarken ikinci bölümü iç mekânlar ve yaşam ayrıntılarını içerir. Her iki konuyu da tam olarak çözdüğünüzden emin olursanız huzurlu ve beklentilerinize uyan bir tatil geçireceğinizden emin olabilirsiniz.

Lokasyon belirleme ve ödemeler

İlk önce beklentilerinizi net olarak belirleyin. Tatil yöresinin merkezinde canlı bir yerde kalmayı mı istiyorsunuz, kafa dinlemek için ideal, sessiz bir ormanın kenarında mı? Mahremiyete ihtiyaç duyuyorsanız bireysel havuzlu bir villa düşünebilirsiniz. Sosyal olmak size keyif veriyorsa ortak havuzlu villalardan oluşan bir sitede çocuklarınız da daha rahat arkadaş edinebilir.

Villaya karar verdikten sonra çevrimiçi bir harita programından yerine bakın. “Denize çok yakın”, “Eğlencenin ortasında” gibi betimlemeler göreceli ve yanıltıcı olabilir. Mekânın yerini tam görebiliyor ve vaat edilenlerin doğruluğunu teyit edebiliyor olmalısınız.

Kiralayacağınız villanın fotoğraflarının çok ayrıntılı olmasına dikkat etmelisiniz. Kaç oda, kaç banyo varsa hepsinin fotoğrafının kiralık ilanına eklenmiş olması gerekir. Varlığı belirtilmiş ama fotoğrafı eklenmemiş mekânlar beklentinizi karşılamayabilir.

Tüm bunların yanı sıra kiraya nelerin dâhil olduğunu sormalısınız. Kaldığınız süre içindeki elektrik, su gibi faturaların tahsili ve ek ödemeler gibi önemli konuları netleştirmeniz, tatiliniz biterken sürprizlerle karşılaşmanızı önler.

İç mekân ve hizmetler

Yatak sayısını ve özelliklerini net olarak öğrenin. Villa ilanında “Sekiz kişi uyuyabilir” diye yazılmış olabilir ama bunların yarısı salondaki kanepede yatacaksa onlar için çok rahat bir tatil olmayabilir. Bu yüzden odada kaç yatak var ve nitelikleri nedir araştırmalısınız.

Belirtilen ek özelliklerin ayrıntılarından emin olun. Villanın havuzu varsa kaç metrekare olduğu belirtilmelidir. Terastan denizi seyretmeyi hayal ederken bulacağınız mekânın ancak zıplarsanız denizi görebileceğiniz bir yer çıkmasını istemezsiniz. Pencerelerde sineklik yoksa rahat uyuyamazsınız, klima şartınız olmayabilir ama tavan pervanesi veya ayaklı bir vantilatör çok sıcak günlerde kurtarıcı olabilir. Bu gibi detaylara dikkat edin, yazılmamışsa mutlaka sorun.

Hizmetler ve ev bakımı konusunun nasıl halledileceğini biliyor olmanız gerekli. Siz yapmayı tercih etmiyorsanız, bu iş için gereken personeli, villayı kiraladığınız kişi veya kurumdan talep edebilirsiniz. Kendiniz halledecekseniz de gereken çamaşır, bulaşık makineleri, temizlik gereçleri gibi ekipmanın bulunup bulunmadığını sormalısınız.

Tüm konuları çözümlediyseniz söylenecek tek bir şey kalıyor, Bon Voyage!

4 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page