top of page
  • Writer's pictureEmapark Datça

1+1 Satılık Daire Almak Mantıklı Mı?


Yatırım yapmanın en işlevsel yöntemlerinden biri taşınmaz satın almaktır. Bu anlamda bir adım öne çıkan daire alımına yönelik en çok sorulan sorulardan biri, 1+1 satılık daire almanın kârlı olup olmadığı yönündedir. Bütçe, fizibilite, uygunluk, tarz, mekân ve konum gibi pek çok değişken, ev sahibi olma adımında kararları etkiler, haliyle pek çok değişkenin göz önünde bulundurulması gerekir. Son zamanlarda revaçta olan ve merak edilen 1+1 satılık daire konseptinin eksileri ve artılarını dikkatlice düşünmek ve bunlara uygun bir karar vermek önemlidir.

1+1 dairelerin artıları

Evler pek çok amaçlı olabilir. İçinde yaşamak, kiraya vermek, stüdyo olarak kullanmak bunların başında gelir. Yaşam alanı olarak düşünüldüğünde 1+1 daireler tek kişi ya da bir çift için oldukça uygundur. Bu dairelerin genişliği değişkenlik gösterse de özellikle minimalist yaşam tarzını benimseyenler için tercih sebebidir.

Doğru dekorasyon tercihleri ile alanın fiziksel yapısından maksimum verim alınabilir. Dairenin temizlenmesi de kolay olduğundan, çalışan ya da yoğun programı olanlar için adeta kurtarıcıdır. 1+1 satılık daireler daha fazla oda sayılı olanlara nazaran ekonomik anlamda da daha uygundur.

1+1 dairelerin eksileri

Ekonomik olarak daha elverişli olmakla birlikte, 1+1 dairelerde alan darlığı bir sorun teşkil edebilir. İkiden fazla kişinin bir arada yaşaması bakımından ya da çok fazla eşyası olanlar için özel alan sıkıntısı yaşanması muhtemeldir. Geniş ve daha fazla odalı alan tercih edenler için bu daireler yine yetersiz olacaktır.

Bu noktada eklemek gerekir ki bu dairelerin fizibilitesi, çocuğu olan çiftler için de dezavantajlı olabilmektedir. 2+1, 3+1 ve daha fazla odalı dairelere nazaran 1+1 dairelerin dekorasyonuna daha fazla özen göstermek gerekir. Eşya seçiminde büyük ve şaşalı olanlardan ziyade daha sade, ince tasarımlı ve düzenleyici olan dekorasyon ürünleri tercih etmek, alandan tasarruf sağlar ki bu da üzerine düşünmeyi gerektiren bir süreçtir.

1+1 daireleri tercih etmek mantıklı mıdır?

İşin aslı, 1+1 daireler oldukça fazla talep görmektedir. Ekonomik olarak daha uygun olmaları bu daireleri iyi birer yatırım aracı kılar. Şayet yatırım amaçlı bir gayrimenkul düşünüyorsanız, 1+1 daireleri seçeneklerinize ekleyebilirsiniz. Yaşam alanı olarak, derli toplu bir yaşam tarzınız varsa, çok seyahat ediyorsanız yahut hane halkı bir veya iki kişiden oluşuyorsa, 1+1 satılık daireler yine işlevsel olacaktır.

Gayrimenkul piyasası hakkında bilgi sahibi olmak hem de nerelerde 1+1 satılık daire olduğunun takibini yapabilmek adına www.emapark.com sitesini ziyaret edebilirsiniz.

8 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page