top of page
  • Writer's pictureEmapark Datça

Kuzey Kıbrıs Bankaları...


Kuzey Kıbrıs'ta bankacılık, çoğu modern Avrupa ülkesi ile aynıdır. KKTC Merkez Bankası para, kredi ve takas politikalarından sorumludur ve Kuzey Kıbrıs hükümetine bankacılık yapmaktadır.

Kuzey Kıbrıs Bankaları İngiliz standartlarına göre işletilmekte ve çoğu yabancı para biriminde işlemler gerçekleştirilebilmektedir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) iki tür ticari banka vardır: büyük Türk bankalarının şubeleri ve yerel bankalar.

Kredi kartları, Kuzey Kıbrıs'ta çoğu bankada para alış verişinde kullanılabilir. Kuzey Kıbrıs'taki bankacılık hizmetleri gelenekselin ötesine geçmektedir ve genellikle sigorta, finansal kiralama, kiralama satın alma finansmanı, faktoring, yatırım fonu yönetimi, yatırım ve danışmanlık ile saklama ve varlık yönetimi hizmetlerini içermektedir. Kuzey Kıbrıs'taki banka hesabınıza, elektronik erişim yoluyla ve artık giderek artan sayıda dünya çapında işlem yapmanıza olanak tanıyan internet bankacılığı yoluyla kolayca ulaşılabilir.

İngilizce yaygın olarak konuşulur ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki bankalar genellikle İngilizce bilen ve ihtiyaçlarınız konusunda size yardımcı olabilecek en az bir personelden oluşur. Nakit para çekme makineleri tüm Kuzey Kıbrıs'ta yaygın olarak bulunur ve çoğu kredi kartı ve ödeme kartını kabul eder.

KKTC'de HSBC şubelerinin yanı sıra, aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda banka var. Kuzey Kıbrıs'ta bulunabilecek diğer büyük bankaların listesi: Akdeniz Garanti Bankası, Akfinans Bankası, Asbank Ltd., Asya Bankası, Er Bankası , Everest Bank Ltd., Kıbrıs Faysal İslam Bankası, Finba Finansal Bank Ltd., Hamza Bankası, KKTC Kalkınma Bankası, Kıbrıs Altın Bankası Bankası, Kıbrıs Continental Bankası Ltd., Kıbrıs Endüstri Bankası, Kıbrıs Euro Bankası, Kıbrıs Finans Bankası, Lefkoşa Türk Kooperatif İktisat Banka, Şeker Bankası Ltd., Rumeli Bankası, Universal Bank, Viya Bankası ve Yasabank.



25 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page